tirsdag 11. september 2007

Mobbing og skule kvardagen.

I dag har me hatt ei førelesing som eg syntes var både fin og sterk, dette med barn i sorg og kriser, og mobbing. Dette er høgaktuelle tema for oss som skal ut og jobbe i skulen, slikt kan skje, og då må må vere førebudde på korleis me som vaksne skal møta og ta vare på den enkelte elev i slike situasjonar.Men som Torill sa det er ikkje noko fasit svar på korleis ein skal gripe fatt det eine eller det andre, dette med å vere eit medmenneske oppe i det heile er nok det viktigaste av alt. Dette er jo ting som me ikkje vil skal skje med nokon, å verte mobba når du går på skulen( eller andre stader)er det nulltoleranse for.Eg synest at dette med å kursa foreldre og lærarar i saman, om korleis me skal forebygga mot mobbing høyrest kjempelurt ut. Det er kjempeviktig å få foreldra på banen, dette jobbar me i saman om, og som Torill sa, det nyttar ikkje å ha kun ein dag med tema mobbing, dette må jobbast med kontinuerlig og over tid, som ein naturleg ting.
Mobbing kan skade ei sart barne sjel for livet og det er vår plikt som lærarar å sette fokus på dette problemet i skulen.Dette vil vi ikkje ha !

2 kommentarer:

Siljehsh sa...

Her har du valgt eit utrulig viktig tema. Og som du seier må me som farmtidige lærara væra obs på at dette vil nok møte oss! Me kan aldri væra heilt forberedt ettersom at det er forskjellige situasjonar og forskjellige måtar me må takle det på. Du legg fram saka på ei flott måte:) Veldig bra!

May Britt sa...

Tror du har et veldig viktig poeng i at vi må involvere foreldrene. Om vi vil det eller ei så speiler barna foreldrene sine, og foreldrenes holdning til mobbing vil veie nesten mer enn det vi som lærere sier. Derfor er det viktig å "utdanne" foreldrene inne dette med mobbing og empati.